reklam
reklam
DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN
reklam

Tuzla Demokrasi Hareketi’nden HDP ziyareti…

Yayınlanma Tarihi : Google News
Tuzla Demokrasi Hareketi’nden HDP ziyareti…
reklam

Tuzla Demokrasi Hareketi’nden HDP ziyareti…

Tuzla Demokrasi hareketi olarak örgütlenen CHP’li grup HDP’yi ziyaret etti.

Tuzla Demokrasi Hareketi adlı CHP’li bir grup, HDP Eski eş başkan Hüseyin Tezel ve yöneticileri, ülke siyaseti hakkında görüştü.

Görüşme sırasında Tuzla Demokrasi Hareketi’nden Özkan Toraman söz alarak;

Tuzla Demokrasi hareketi olarak öncelikle dördüncü olağanüstü kongrenizin başarılı çoşkulu şekilde geçmesinden ötürü kutlarız. Yine son dönemde genelde ülkemizin her yerinde, özelde Tuzla’da parti üyelerinize ve eş başkanlarına yönelik, elle tutulur hiçbir gerekçe göstermeden yapılan hukuksuz gözaltı ve tutuklamalar karşısında, yanınızda olduğumuzu bildirmek için destek amacıyla ziyaretinize geldiğimizi açıklamak isterim.

Bizler CHP’de siyaset yapan Tuzla Demokrasi hareketi üyeleri olarak HDP’nin 90’lı yıllardan bu yana siyaset yapmasını engelleyici, ötekileştirici uygulamalarla, gözaltılarla,  parti kapatmalarla karşı karşıya kaldığını buna rağmen siyaset yapmaktan bir an olsun vazgeçmediğinizi biliyoruz.

Siyaset yollarını kapatmak, şiddetin yollarını açar. Bu yüzden hayata soldan bakan, sorunlar karşısında demokratik yollarla çözüm arayan Demokrasi Güçleri olarak ülkemizin kronikleşen, kangrene dönüşen sorunlarına karşı güvenlikçi bir yaklaşımla çözüm bulunamayacağını, yedi milyona yaklaşan oy oranıyla mecliste üç büyük parti olabilen bir partinin terörize edilemeyeceğini, aksine demokrasiye büyük katkılar sunacağını da biliyoruz.

Bu anlamda mahallemizde dayanışmayı demokrasi güçleriyle birlikte örgütlememiz ve bunun için de daha çok demokrasi savunucusu güçlerle bir araya gelip, daha çok siyaset yapmamız gerekiyor.

Kürt sorunu yokmuş gibi davranmak, azınlıkların sorunu yokmuş gibi davranmak, Alevi canların sorunu yokmuş gibi davranmak, ekonomik sorunlar yokmuş gibi davranmak bu sorunları gerçekten ortadan kaldırmıyor. Biz demokrasi güçleri, yaşadığımız mahallenin sorunlarından, ilçemizin sorunlarına, yaşadığımız ilin sorunlarından ülkemizin sorunlarına karşı rasyonel davranıp, birlikte hareket etmeliyiz. Bu temelde bu sorunlar üzerinden beka algısı yaratıp tek gayesi oy olan rantçı siyasetçilerden ülkemizi kurtarabiliriz‘’

ifadelerini kullandı.

http://tanvakti.com

 

reklam