reklam
reklam
DOLAR32,3400% -0.07
EURO34,8790% 0.06
STERLIN40,6534% 0.01
FRANG35,7427% 0.57
ALTIN2.393,53% -0,14
BITCOIN62.970,006.729
reklam

YSK Yine Kanunsuzlukları Onayladı…

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
YSK Yine Kanunsuzlukları Onayladı…
reklam

YSK Yine Kanunsuzlukları Onayladı…

YSK’den Hatay, Ardahan ve Iğdır kararı

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Hatay, Ardahan ve Iğdır’da seçim yenileme taleplerini reddetti.

Hatay’da 3,389 ölü seçmene oy kullandırıldığı, 1455 oyun da kendilerine yazılmaması  sonucu itiraz eden CHP’nin itirazını kabul etmeyen YSK,’nın kararına CHP tekrar itiraz edecek.

Pınarbaşı’na kayyum

CHP’nin önde tamamladığı ancak seçimlerin iptal edildiği Kayseri Pınarbaşı’na kayyum atandı. Valilik 2 Haziran’da yenilenecek seçimlere dek belediyeyi Vali Yardımcısı (Ömer Tekeş)’in yöneteceğini bildirdi.

YSK (Yüksek Seçim Kurulu) CHP’nin  Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı için oyların yeniden sayılması ve seçimin yenilenmesine yönelik taleplerini reddetti.

AKP’nin Ardahan ve Iğdır’da ‘da seçimlerin yenilenmesi talebi de reddedildi.

Yeniden Refah Partisi’nin Iğdır Aralık ilçesinde seçimlerin yenilenmesi yönündeki talebi de dikkate alınmadı.

BİNLERCE ÖLÜ SEÇMEN

Belediye başkanlığı mazbatasının İl Seçim Kurulu kararıyla AK Partili Mehmet Öntürk’e verildiği Hatay’da seçimin iptali için Yüksek Seçim Kurulu’na başvuran  CHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi;

Hatay’da oy kullanan 3 bin 389 ölü seçmen olduğunu, 20 sandıkta sandık kurulu başkanlarının polis ve zabıta memurlarından oluştuğunu,

“Yani kanunun aksine sandık kurulu oluşumu söz konusu. Ölü seçmenin nasıl oy kullandığının tespit edilmesini istiyoruz. Hatay’da olağanüstü başvuruyla seçimin iptalini talep ediyoruz. Kayseri Pınarbaşı ilçesinde seçimin iptal kararı mühürsüz oy torbalarına ilişkindir, ama aynı şekilde Ardahan Çıldır ilçesinde aynı gerekçe olup Kütahya sayılırken Hatay’ın Samandağ ilçesi sayılmamaktadır”

açıklamasını yapmıştı.

Çiftçi, YSK’nin Hatay kararı konusunda;

 “İlçe seçim kurulları, il seçim kurulu ve YSK, Hatay’da sandık iradesini hiçe saymıştır. Hatay’da verilen mazbata bizim için dün meşru değildi, bugün de meşru değil”

dedi.

 

reklam