reklam
reklam
DOLAR32,3641% -0.04
EURO34,8798% 0.15
STERLIN40,6433% 0.06
FRANG35,7614% 0.58
ALTIN2.390,10% -0,28
BITCOIN61.809,994.195
reklam

ÇEDES PROJESİNE BÜYÜK TEPKİ

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
ÇEDES PROJESİNE BÜYÜK TEPKİ
reklam
Okullarda uygulanmak istenen “Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum (ÇEDES)” projesine karşı tepkiler sürüyor. Projeyi Millî Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı ile birlikte yürütüyor.

Proje kapsamında eğitim yılı süresince imam ve vaizler okullara gönderilerek ‘değerler eğitimi’ verecek.

Proje, 2021’de ortaokullarda uygulamaya başlamıştı. Bu yıl ise ilkokul ve liseleri kapsayacak. Projeye göre okullara atanacak manevi danışmanlar göreve başlıyor.

Projenin iptali ve laik eğitim talebiyle İzmir’de ‘laik eğitim, laik yaşam eşit yurttaşlık’ sloganıyla 16 Eylül Cumartesi günü büyük bir miting düzenleniyor.

Miting Gündoğdu Meydanı’nda yapılacak.

Miting öncesinde Cumhuriyet Meydanı’ndan bir yürüyüş gerçekleştirilecek. Eğitim Sen, Alevi örgütleri ve veli derneklerinin düzenlediği Miting çağrısı şöyle:

ÇEDES ile öğretmen olmayan kişilerin ‘manevi danışman’ adıyla okullarda görevlendirileceği, projenin eğitim sistemine ve laikliğe iktidarın siyasal-ideolojik çizgisi doğrultusunda biçimlendirdiği, tarikat ve cemaatlere öğrenciler devşirilecek. Laik olmayan bir eğitim sistemi bilimsel olmadığı gibi demokratik de olmaz. Laik bir eğitim ancak demokrasinin, eşit yurttaşlık bilincinin, toplumun hak ve özgürlükler alanının genişlemesi ile mümkündür”

İfadesi ile duyuruldu.

Eğitim Sen 5 no.lu şube başkanı aynı zamanda Miting Tertip Komitesi Başkanı Özcan Çetin, iktidarın eğitimi dinselleştirme uygulamalarının yıllardır sürdüğünü söyledi.

reklam