reklam
reklam
DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN
reklam

DİSK’in başlattığı Gelirde Adalet, Vergide Adalet yürüyüşü ikinci gününde…

Yayınlanma Tarihi : Google News
DİSK’in başlattığı Gelirde Adalet, Vergide Adalet yürüyüşü ikinci gününde…
reklam

DİSK’in başlattığı Gelirde Adalet, Vergide Adalet yürüyüşü ikinci gününde…

Disk’in başlattığı yürüyüş devam ediyor.

DİSK’in Gelirde Adalet, Vergide Adalet için başlattığı yürüyüş ikinci gününde. 

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), “Gelirde Adalet, Vergide Adalet” için başlattıkları Ankara Yürüyüşü’ne devam ediyor. Dün İstanbul Kadıköy, Söğütlüçeşme’de DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve Yönetim Kurulu tarafından başlatılan yürüyüş devam ediyor.

DİSK heyeti, Ankara yürüyüşü sırasında toplu iş sözleşmesinde yaşanan uyuşmazlık nedeniyle başlatılan ve 124. gününe ulaşan Gebze Organize Sanayi Bölgesi’ndeki grevdeki Corning Kablo işçilerini ziyaret etti.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu;

“124 gündür emeği, ekmeği için bu onurlu mücadeleyi veren Corning Kablo emekçilerini selamlıyorum. Bizler emeğimize sahip çıkmak için mücadele ediyoruz. Bizler ürettiğimiz değerden payımızı almak için mücadele ediyoruz. Bu ülkede ülkeyi yönetenler, patronlar bizi güvencesiz, sendikasız çalıştırıyor, toplu iş sözleşmesine ulaşmak konusunda önümüze engel çıkartıyor. Corning Kablo işçisi arkadaşlarımız ürettikleri değeri evine ekmek olarak götürmek için DİSK’in çatısı altında Lastik İş Sendikamızda örgütlendiler. Sözleşmede anlaşmazlık olduğu için grev süreci başladı.

Bu dünya yüzündeki en kutsal şey işçi sınıfının emeğine sahip çıkmasıdır. Corning Kablo işçisi arkadaşlarımızı konfederasyonumuz adına selamlıyoruz, bu mücadelelerinde yanlarındayız. Hakkımızı aldığımız sözleşmeyi imzalayıp bu fabrikadan davullarla girene kadar DİSK, tüm gücüyle yanınızda olacak. Bütün sınıf kardeşlerimiz adına bu adalet mücadelesini Ankara’ya taşıyoruz. Dün İstanbul’da başladığımız yürüyüşümüzü bugün Gebze’de sürdürüyoruz, yarın Kocaeli’ye taşıyacağız. Emeğimizin hakkını almak için, gelirde adalet için, vergide adalet için yürüyoruz. Bu adalet mücadelesinde Corning Kablo işçisi arkadaşlarımızın mücadele azmini alarak yola çıkıyoruz. Emeğin Türkiye’sini hep beraber kuracağız.”

açıklamasını yaptı.

http://tanvakti.com

reklam