reklam
reklam
DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN
reklam

Asansör Kazası Sonrası Öğrenciler Eylemde…

Yayınlanma Tarihi : Google News
Asansör Kazası Sonrası Öğrenciler Eylemde…
reklam

Asansör Kazası Sonrası Öğrenciler Eylemde…

Şehirlerde gece eylemleri

‘Kaza değil cinayet’ sloganları…

Aydın’da KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdunda arızalanan asansörün düşmesi sonucu Adnan Menderes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 4’üncü Sınıf Öğrencisi Zeren Ertaş yaşamını yitirdi.

Genç kızın ölümündeki ihmaller nedeniyle  İstanbul’dan Tunceli’ye kadar birçok ilde öğrenciler sorumlu olanların bulunması için protesto eylemi yaptı. (İstanbul Cevizlibağ), İzmir Bornova Küçükpark Meydanı, Kadıköy Süreyya Operası önü, Tunceli KYK yurdu, Ankara, İzmir Bayraklı TOKİ KYK Yurdu önü olmak üzere bir çok yerde yapılan protestolarda  “Katil KYK” , “Kaza değil cinayet” sloganları atıldı.

Vali, Erbaş’ın kaldığı yurtta, 15 kişilik asansörde bulunan 16 kişi içerideyken asansörün, henüz kapı kapanmadan kaymaya başladığını, öğrencilerden birinin  dışarı çıkmak isterken arada sıkışarak yaşamını kaybettiğini söyledi.

Aydın Valisi Canbolat;

“15 öğrencinin sağlık durumunda bir problem yok. Konuyla ilgili adli ve idari soruşturma Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülüyor. Olaya müdahale edildi. Öğrencilerimizde bir sorun yok hepsi asansörden kurtarıldı. Maalesef bir öğrencimizi kaybettik. Tüm ekiplerimiz bölgede. Asansörün 21 Eylül’de bakımı yapılmış. Ama biz her halükarda Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma dışında, idari çalışma da başlatıyoruz. Konuyu her yönüyle araştırıp inceleyeceğiz.”

dedi

Olayın sonrası şehir merkezine inmek isteyen ve polis tarafından durdurulan öğrenciler polis eşliğinde yurda geri döndü.  Durumu protesto eden öğrenciler ‘Ölmeye değil, okumaya geldik’ pankartı açtı. Eylemin ardından gençler yaptıkları basın açıklamasında,;

“Bozuk olduğu bilinen, defalarca arızalanan ve aylardır yapılan uyarılara rağmen hiçbir önlem alınamayan asansörün içinde can veren sıra arkadaşımızın ölümünde sorumlu olan KYK ve yurt yönetimidir. Yaşanan olaydan iki hafta öncesine kadar benzer bir olay daha yaşanmış ve 15 kız öğrenci arkadaşımız B Blok’ta bulunan asansörde mahsur kalmıştı. Asansörün 1 ila 2’nci kat arasında durması ile yine bir faciadan dönülmüş ve kapının açılmasıyla arkadaşımız rahat bir nefes almıştı. C Blok’ta bulunan asansör geçen yıl benzer şekilde arızalanmış, tüm uyarılara ve şikayetlere rağmen bir yıl içinde herhangi bir önlem alınmamıştı”

açıklamasını yaptı.

http://tanvakti.com

 

 

reklam