reklam
reklam
DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN
reklam

Can Atalay hakkındaki gerekçeli karar mahkeme kaleminde…

Yayınlanma Tarihi : Google News
Can Atalay hakkındaki gerekçeli karar mahkeme kaleminde…
reklam

Can Atalay hakkındaki gerekçeli karar mahkeme kaleminde…

Türkiye İşçi Partisi (TİP)  Hatay Milletvekili Can Atalay için AYM tarafından verilen gerekçeli karar mahkeme kalemine ulaşarak ikinci kez hak ihlali kararı verilen Atalay’ın tahliyesi bekleniyor. Anayasa Mahkemesi  dosyada hak ihlali olduğuna oy çokluğuyla bir kez daha hükmetti.

Önceki hafta yerel mahkemeye gelen kısa karar sonrasında, mahkeme heyeti gerekçeli kararı bekleyeceklerimi söylemişti.

Dün gece yüksek mahkeme tarafından Atalay ile ilgili gerekçeli kararın özeti internet sitesinde yayınlandı.

“Anayasa Mahkemesi bireysel başvuru yoluyla bir temel hak ve özgürlüğün ihlal edildiğine karar verdiğinde herhangi bir merciin bu kararın Anayasa’ya veya kanuna uygun olup olmadığını inceleme ve denetleme yetkisi bulunmamaktadır” ifadeleri yer aldı.

TİP Parti Meclisi Üyesi ve Avukat Özgür Urfa,

“Anayasa Mahkemesi’nin gerekçeli kararı gece Resmi Gazete’de yayınlandı. Sabah saatleri itibarıyla 13. Ağır Ceza mahkemesi kalemine ulaştı. Mahkeme heyeti de yerinde ve müzakere etmeye başladılar. Mahkeme kalemiyle biraz önce görüştük ve mahkeme heyetinin başkanıyla birlikte kararı değerlendirdiklerini, müzakere ettiklerini ve kararın verilmesini beklediklerini söylediler. Biz de burada kararın verilmesini bekliyoruz. Artık kaçacak bir alan yok. Bir bahane kalmamış durumda. Anayasa Mahkemesi kararı kayıtsız şartsız mutlaka uygulanmak zorunda.  Bir an önce tahliye edilmesini bekliyoruz. Buradan da tahliye karar verilmesi akabinde Silivri’ye gidip Can Atalay’ı alacağız”

açıklamasını yaptı.

http://tanvakti.com

 

reklam