reklam
reklam
DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN
reklam

Halk otobüslerinde 65 yaş üstü yolcuları ücretsiz taşıma kararında yeni dönem…

Yayınlanma Tarihi : Google News
Halk otobüslerinde 65 yaş üstü yolcuları ücretsiz taşıma kararında yeni dönem…
reklam

Halk otobüslerinde 65 yaş üstü  yolcuları ücretsiz taşıma kararında yeni dönem…

Halk Otobüsleri ilgili yolculara her ay 4 gün ücretsiz olacak.

TÜHOB (Tüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifleri Birliği) Genel Başkanı Kurtuluş Kara ve otobüs esnafı tarafından ülke genelinde her ay 1’i ile 4’ü tarihlerinde ücretsiz yolcu taşınacağı kararı alındı.

Genel Başkan Kurtuluş Kara,  konu ile ilgili olarak Ankara İlçe Terminali’nde basın açıklaması yaptı.

“Türkiye genelindeki halk otobüslerde dört grup haricindeki ücretsizler 26 gün taşınmayacaklar. O, dört grup şehit ve gazi aileleri, emniyet ve basın mensuplarıdır. Bir de durumu ağır tekerlekli sandalyedeki engelliler ile görme engellileri de taşıma kararı aldık. Bunun haricinde kesinlikle taşıma yapmayacağız.

Otobüslere binmek isteyen ücretsiz yolcuları kamu araçlarına yönlendireceğiz. Yasal olarak taşımamız lazım. Biz bu vatandaşlarımızı taşırsak akaryakıt alamayacağız. İlla ki bize bakanlık, emniyet ve belediye tarafından bir yaptırım olacak. Yani araçlar bu sefer de otoparka çekilmeye başlarsa hepsi birden çekilmeye başlanacak. Türkiye genelinde bunu zor görüyorum. Çünkü vatandaşlar mağdur olacak ama cezai işlemler devam edebilir. Her şeyi göze aldık. Yani bu iş artık kaçınılmaz duruma geldi. Bu herhangi bir eylem ya da taşımama durumu değildir.

Kamuoyuna sesleniyorum. Bizi yanlış anlamasınlar. Bugün Ankara’nın tam bilet oranı yüzde 27’ye düşmüş. Geçen yıl tam bilet biniş oranı yüzde 62’imiş. İnanın 6 ay sonra bu yüzde 15’e düşecek. Abonman kartlarımız artıyor. Yani her gün 65 yaşına giren ve engelli olan insanlarımız var. Arkadaşlarımızı, vatandaşlarla ‘Almıyoruz, aşağıya inin’ şeklinde tartışmaya girmeyin diye uyardık. Bu işi sürdürebilme durumunda değiliz. Böyle devam ederse Türkiye genelinde yılbaşına kadar hizmet veren bir tane özel halk otobüsü kalmaz.”

Başkan Kara ile otobüs esnafının araçların camlarına yapıştırdıkları duyuru afişinde yazılı metinde; özel sektörde ücretsiz taşıma yapmanın zorluğu, artan maliyetler karşısında yalnızca ayın 1’i ve 4’ü arasında bu hizmeti verebilecekleri, bakanlığın verdiği desteğin yalnızca iki günlük ücretsiz taşımaya yettiğini belirterek kendilerinin de ilave iki gün ile ayda toplam dört gün ücretsiz hizmet verebileceklerini ifade etti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı,  Türkiye genelinde 24 grubun ücretsiz taşınması konusunda büyükşehirlere 4 bin 500 lira, diğer illere ise 2,700 veya 3000 lira destek veriyor.

http://tanvakti.com

reklam