reklam
reklam
DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN
reklam

Hizbullah MEB’de kadrolaşıyor…

Yayınlanma Tarihi : Google News
Hizbullah MEB’de kadrolaşıyor…
reklam

Hizbullah MEB’de kadrolaşıyor…

Peygamber Sevdalıları Platformu adlı Hizbullah’a yakın üç kişi okullarda görevli.

Peygamber Sevdalıları Platformu başkan yardımcısı Kenan Çaplık ve yönetim kurulu üyesi Abdulhakim Gültekin’in Batman’da, Abdulmenaf Adıyaman’ın (muhasip üye) ise Diyarbakır’da öğretmenlik yaptığı ortaya çıktı.

17 ekim tarihinde yönetim kurulu değişen platformda, yukarıdaki üç kişinin de MEB’e bağlı devlet okullarında öğretmenlik yaptığı belirlendi.

Platformun yeni genel başkanı olan Mehmet Beşir Şimşek,  genel başkanlığını Hizbullah’ın eski İran sorumlusu Enver Kılıçarslan’ın yaptığı ve doğuda yasadışı medrese faaliyeti yürüten Âlimler ve Medreseler Birliği’nde de genel başkan yardımcılığı ve müderrislik yapıyor.

PSP başkan yardımcılığı görevini üstlenen Kenan Çaplık’ın Batman Kültür İlkokulu’nda sınıf öğretmenliği yaptığı öğrenildi.

Çaplık, Hizbullah’a yakın Doğruhaber gazetesinde 2023-2024 eğitim öğretim yılının başlamasına yönelik ağustosta;

“Laik eğitim safsatası ile yeni nesillerin dinsiz yetiştirilmesi hedefi ülkemizin en büyük sorunu olarak bizi kasıp kavurmaktadır. İslam inancının, eğitim sisteminin merkezine oturtulması ve eğitim sisteminin yerli bir anlayışla yeni baştan oluşturulması gerekir. Laik eğitim sistemi; Müslüman halkımıza sorundan başka bir şey vermedi. Nesillerimiz milletine hor bakan ve devletine düşman olarak yetişmeye devam ediyor”

laikliğe karşı yazı yazmıştı.

Platformun muhasip üyesi Abdulmenaf Adıyaman da Diyarbakır’ın Eğil ilçesindeki Düzlük İlkokulu’nda sınıf öğretmeni olarak , Yönetim kurulu üyesi Abdulhakim Gültekin Batman Toki Kâzım Karabekir Ortaokulu’nda müdür yardımcısı olarak görev yapıyor.

Platformda daha önce genle başkanlık yapan Adnan Akgönül’ün de Diyarbakır Yenişehir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde müdür yardımcısı, patformun Mardin Kızıltepe temsilcisi Yusuf Oktay ise Mardin Artuklu Gökçe Çok Programlı Anadolu Lisesi’nin müdürü idi.

Peygamber Sevdalıları  Platformu  (PSP) fikri ve eylemsel açıdan Hizbullah’a yakın olarak  bilinmekte.

http://tanvakti.com

reklam