reklam
reklam
DOLAR32,2053% -0.22
EURO35,1156% -0.22
STERLIN41,0337% -0.05
FRANG35,4067% -0.62
ALTIN2.500,70% 1,40
BITCOIN66.896,770.947
reklam

İstanbul’da Kuzey Ormanları madenciliğin hedefinde.

Yayınlanma Tarihi : Google News
İstanbul’da Kuzey Ormanları madenciliğin hedefinde.
reklam

İstanbul’da Kuzey Ormanları madenciliğin hedefinde.

Muğla, Aydın ve Edirne’de binlerce ağaç kesilmesi planlanıyor…

İstanbul’da temiz hava ve su kaynağı Kuzey Ormanlarında,  bakanlık onay verirse Muğla, Aydın ve Edirne’de binlerce ağaç tehlike altında.

Çatalca’da kalker ocağı işletmek için HD Agrega Madencilik başvuru yaptı.

Doğa alanı, ormanlık ve tarım arazilerinde güneş enerji santralı, hidroelektrik santralı ve rüzgâr enerji santralı çalışmaları sürerken,  Almanya merkezli Enercon’un alt şirketi En 2 Rüzgar Enerjisi Yatırım Anonim Şirketi, Muğla Milas ve Aydın (Karpuzlu) illerinde 2022 Nisan ayında Rüzgar enerji Santrali yapmak için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na başvuruda bulunmuştu.

Bakanlık, gerçekleştirilen inceleme değerlendirme komisyonundan sonra nihai karar alındığını açıklayarak  çevresel etki değerlendirmesi (ÇED) raporu son haliyle bakanlık ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nde görüşe açılmıştı.  Onaylanacağı düşünülen proje ile önemli doğa alanı ve ormanları kapsayan alanlara 18 adet  türbin dikilmesi planlanıyor.

Orman Genel Müdürlüğü: “Sakınca yoktur”

Şirket bu proje için 6 bin 590 ağaç kesecek. “Seçilen alanda minimum habitat kaybı ve minimum ağaç kesimi olacak şekilde planlanmıştır” açıklaması yapan şirkete Orman Genel Müdürlüğü “Sakınca yoktur” kararı verdi.

Edirne’de ise Rüzgar enerji Santralı projesi için de sona gelindi. Fevzi Reis’in şirketi Reis RS Enerji, Lalapaşa’daki tarım ve orman arazilerinden oluşan alanda çalışmalara başlayacak. 10 Mayıs’ta halkın katılımı toplantısı yapıldıktan sonra  denetleme süreci sonrası proje onaylanırsa 2 bin 598 hektarlık ormanlık alan yok edilecek.

Türkiye üzerinden geçen kuş göç yollarının üzerinde bulunan alana 19 türbin dikilecek.

Şirket aynı zamanda iktidar yanlısı Mehmet Cengiz’in de içerisinde bulunduğu sermayenin hedefi Rize İkizdere’de de “Doğal sit sürdürülebilir koruma ve kontrollü kullanım alanı” içerisinde kalan alanda hidro elektrik santralı yapmak için sırada…

Tüm uyarılara karşın İstanbul’un temiz hava ve su kaynağı olan Kuzey Ormanlarında çalışmalar devam ediyor.

Çatalca’da 71.22 hektarlık maden ruhsatı olan HD Agrega Mandencilik, bunun 26.30 hektarında kalkar ocağı işletmek için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na başvuruda bulunmuştu. Şirketin projesine ilişkin halkın katılımı toplantısının 13 Mayıs’ta yapılacağı duyuruldu. Proje onaylanırsa ağaçsız orman, mera ve ziraat alanına maden kurulacak.

reklam