reklam
reklam
DOLAR32,2053% -0.22
EURO35,1156% -0.22
STERLIN41,0337% -0.05
FRANG35,4067% -0.62
ALTIN2.500,70% 1,40
BITCOIN66.840,191.987
reklam

Kadıköy’de Bir Lezzet Köşesi Midyetik….

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Kadıköy’de Bir Lezzet Köşesi Midyetik….
reklam

Kadıköy’de Bir Lezzet Köşesi Midyetik….

Üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizde deniz ürünleri yemek de ayrı bir sorun. Eskiden balığın balık olduğu zamanda, Kalamar’ın lezzetli, midyenin cıvasız olanına ulaşmak kolaydı. Şimdi her şeyin tatsız tutsuz ve katkılı olduğu dönemlerden geçiyoruz. Umarız kısa sürer, umarız güzel Anadolu’muz ve güzel ülkemiz eski günlerine yaklaşır da midelerimiz de bayram eder.

Geçen akşam Kadıköy’de köşe başında oldukça iyi bir yere konuşlanmış müthiş bir midyeci keşfettik…

Bir arkadaşım ile akşam yorgunluğunu atmak için mutlu saatler uygulayan bir Pub’a oturup ağır vergilerle fiyatı artırılmış biralarımızı yudumladıktan sonra öyle ki yedide biten indirimli saatin son dakikalarına yetişmek için hızlıca içtiğimiz bira sonrası tamamen tesadüfen müthiş bir midyeci keşfettik.

İşletme 1968’den beri faaliyette ancak beş yıla yakındır Kadıköy’de hizmet veriyor. Kollektif bir çalışmayla lezzetli ürünleri midye severlere sunuyorlar. Fiyatlar makul fakat beş, on tane ile yetineceğinizi sanmıyoruz devamı gelir. Yedikçe yiyesi geliyor insanın. Bilmiyorum nerede ne zaman durulur, size kalmış…

Kadıköy’de Pavlonya sokağına yakın, Kült Bar’ın (tavsiye edilir mezeleri lezzetli) hemen yanı başında sokağın hemen üstünde Midyetik adlı bir yer keşfettik. Uzun süredir burada, sadece midye satıyor. Fakat midye deyip geçmeyin bir kere kötü kokmuyor. Sade, acılı, soslu olmak üzere damak tadınıza uygun olarak seçeceğiniz üç çeşit midye dolmayı ki dilerseniz hepsini de tercih edebilirsiniz yanında limon ile hızla servis edip ayaküstü sokak lezzetlerini tatmanıza olanak sağlıyorlar.

İşletmenin sahibi Cihat Bey, güler yüzlü, iletişimi güçlü ve işini iyi bilen biri. İş yoğunluğunun arasında müşterileriyle sohbet etmeyi de ihmal etmiyor.

Altta dileyenin midye tabağını alıp oturma olanağı da var. Fakat tavsiyemiz ayakta bir çırpıda midyeleri afiyetle yemeniz.

Acılı midye muhteşem, kapağı açıyorsunuz midyeyi yiyorsunuz tam acı değil derken müthiş bir acılık damağınızı sarıyor, acı sevmeyenlerin en azından bir kez denedikten sonra ikinci denemede müptelası olması kuvvetle muhtemel…

Soslu midye artık soslar ne ile yapılmışsa müthiş bir lezzetle damağınızı çatlatıyor (Mehmet Yaşin kulaklarınız çınlasın…).

Sade midye dolma tabi ki herkesin beğenisine uygun.

Hem midyesi, hem lezzetli ve temiz şekilde yapılmış içindeki pilavı ile damakta bıraktığı tadı uzun süre hiçbir şey ile bozmaya kıyamıyorsunuz.

İstanbul’da midye yemekten çekinen herkese duyurulur ki bu midyeler özel olarak çiftlikte yetiştirildiği için sağlığa zararlı herhangi bir şey de yok içinde.

Her gün gece yarısına kadar satılan midyenin haddi hesabı yok hele de cumartesi günleri…

Kadıköy çarşıya yakın bu yerde özenle hazırlanmış ve sunulan özel çiftlik midyelerini tatmak için, yolunuz düşerse Midyetik’e de uğrayın.

Cihat Bey ile de tanışın mutlaka…

Afiyet olsun…

Midyetik
Caferağa, Caferağa Mahallesi Moda Caddesi,
Dumlupınar Sk. No:1A,
34710 Kadıköy/İstanbul

http://tanvakti.com

reklam