reklam
reklam
DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN
reklam

Kadınlar şiddet, sömürü, eşitsizlik ve cinayetleri protesto etti…

Yayınlanma Tarihi : Google News
Kadınlar şiddet, sömürü, eşitsizlik ve cinayetleri protesto etti…
reklam

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü kapsamında kadınlar, ülkenin bir çok yerinde erkek şiddeti, emek sömürüsü, eşitsizlik ve yaşanılan tüm sorunları protesto için sokağa çıktı.  Kadınlar ülke genelinde, İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Diyarbakır, Manisa, Bursa, Balıkesir, Kocaeli, Urfa, Mardin, Bolu, Şırnak, Artvin’de sokaklara ve alanlara çıktı.

İstanbul’da Mecidiyeköy meydanında toplanan kadınlara polis barikatı ile karşılaştı. Polisim engellemesini protesto eden kadınlar  polis engeliyle ilgili yazılı açıklama yaptı ve sloganlar ve alkışlar eşliğinde eylemi sonlandırdı.

Ankara’da Kolej Meydanı’nda bir araya gelen kadınlar, polisin engellemesine rağmen Kolaj Meydanı’ndan Sakarya Caddesi’ne yürüdü ve basın  açıklaması yaptı.

Şırnak’ta kadınların yürüyüşüne saldıran polis çok k sayıda kadını gözaltına aldı.

Dersim’de bir araya gelen kadınlar, 25 Kasım kapsamında Sanat Sokağı’ndan Seyit Rıza Meydanı’na yürüdü ve açıklama  yaptı.

Artvin’in Hopa ilçesinde kadınlar, “Erkek şiddetine, gericiliğe, yoksulluğa, savaşa karşı sokaktayız” pankartları ile yürüyüş yaptı.

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde Gebze Kadın Platformu üyeleri bir araya gelerek yürüyüş gerçekleştirdi.

Giresun’da bir araya gelen kadınlar da yürüyüş gerçekleştirdi.

http://tanvakti.com

reklam