reklam
reklam
DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN
reklam

Park ve Sahillere İçki Yasağı

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
reklam

İstanbul Valiliği, ‘kadınların güvenliğini gerekçe göstererek açık alanlarda alkollü içki tüketilmesini yasakladı.

Gerici karara tepki gösteren yurttaşlar, yasağı kabul etmediklerini, Hukukçular ise kararın kanunlara aykırı olduğunu, alkollü içki tüketiminin açık alanda suç olmadığını söyledi.

Karara göre halka açık alanlarda içki tüketenlere 617 lira para cezası uygulanacak. Alkol kullanan kişinin sarhoş olması halinde, kişinin sarhoşluğu geçene kadar kontrol altında tutulacak.

Valilik, kararın gerekçesinde ‘Güvenlik ve asayiş bakımından, kamu düzenini bozan ve halkın huzurunu kaçıran olaylara karışan şahısların ekseriyetle alkollü olduklarını, kararın eski olduğunu, kendilerinin ise eski kararı hatırlattığını, gerekçe olarak da  kadınların huzurunu dikkate aldıklarını belirtti.

İstanbul Valiliği İstanbul Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Emin Gökçegözoğlu; Sosyal medyadan gelen yoğun tepkiler sonucunda cezai yaptırımın çevreye rahatsızlık verenler için uygulanacağını kendi halinde içki tüketen vatandaşlara herhangi bir yasak olmayacağını belirtti.

Valiliği’nin kamuya açık alanda alkol tüketimini yasaklaması ve bunu duyurması sonrasında karara tepkiler yağarken kişisel yaşama müdahale olarak değerlendirildi.

Avukat Mehmet Ümit Erdem kararın iptalini talep etti ve konuyu yargıya taşıdı. Yaptığı itirazda;

 “Uyuşturucu kullanım yaşının ilkokul seviyesine indiği, okul önlerinde uyuşturucu satıldığı, ulusal ve uluslararası çetelerin İstanbul’da silahlı hesaplaşmalara girdiği, AVM’lerin bile mafyalara emanet edildiği, İstanbul’da ciddi bir güvenlik zaafiyeti oluştuğu bir ortamda temel hedef sahilde bira içenler değil uyuşturucu çeteleri olmalıdır.”

dedi.

Karara çeşitli partiler ve feminist derneklerden de tepkiler yağıyor.

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar,

Mey Diageo grubu içkilere zam geldiğini, yeni fiyat tarifesine göre, 35’lik rakı 295 liraya, 50’lik rakı 400 liraya, 70’lik rakı 529 liraya yükseldiğini ifade etti.   Son zamla birlikte 70’lik rakı 529 TL oldu.

http://tanvakti.com

reklam